Predlog „Puteva Srbije“ zbog sporih vozača

Podeli:

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se zakonski zabrani vožnja preticajnom trakom na autoputu, ukoliko se vozilo kreće brzinom manjom od 100 ili 110 kilometara na sat, pošto je to, kako je rekao, isto nebezbedno koliko i prebrza vožnja.
 
 
Nije mi jasno, svi misle da je njihov autoput i voze preticajnom trakom, ne prateći da li neko ide iza i da li treba da se sklone„, naglasio je Drobnjak.
 
Dodaje da se uvek nervira zbog toga kada vozi, ali da je odlučio da predloži resornom ministarstvu za saobraćaj da se to i zakonski reguliše.
 
Drobnjak je napomenuo da sada policija ne može da zaustavi nekog na autoputu i kazni ga zato što vozi sporo preticajnom trakom.
 
Ali, može da se donese zakonska odredba i da se kaže – ne smeš da voziš ispod 100 ili 110 preticajnom trakom. Nisam to još predložio, ali predložiću, evo to je ideja„, kazao je Drobnjak.
 
Objasnio je da to prvo treba predložiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje to zati predlaže MUP-u, a onda predlog treba da usvojia vlada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga