Povređene osobe u saobraćajnim nezgodama

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga jedna nezgoda sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno je zadobilo teže povrede, a jedno lice je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 225.000 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, neustupanja prvenstva prolaza  i nepropisnog preticanja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdata su 122 prekršajna nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom nakon isteka važnosti vozačke dozvole i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Imajući u vidu katakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja u narednom periodu (magla, sneg, led, odnosno klizav kolovoz), a u cilju sprečavanja nastajanja saobraćajnih nezgoda i omogućavanje nesmetanog i bezbednog protoka saobraćaja, Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga