Povećan broj obolelih od korone u AP Vojvodini, novi slučaj u Zrenjaninu importovan iz inostranstva

Podeli:

Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od infekcije kovid 19, ali je epidemiološka situacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za sada i dalje pod kontrolom.

Prethodnih nedelja kroz tiho prokužavanje populacije dnevno je evidentiran jednocifren broj novozaraženih, da bi pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na virus korona bio 24.


Takođe, u Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitalizovanih, pa se u ovom trenutku u toj ustanovi leči 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

„Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene. Apelujemo i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene, a koje se odnose na sprečavanje nekontrolisanog širenja infekcije u radnim organizacijama i kolektivima“, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Kako RTV Santos saznaje, na teritoriji grada Zrenjanina otkriven je još jedan novozaraženi od koronavirusa. U pitanju je importovan slučaj iz inostranstva. Testom je utvrđeno prisustvo virusa i osoba se nalazi u samoizolaciji u Zrenjaninu. Radi se na utvrđivanju broja ljudi sa kojima je osoba, koja nema nikakve simptome, bila u kontaktu. 

Treba napomenuti da testovi za utvrđivanje koronavirusa nisu potpuno pouzdani. 

Inače, prema zvaničnim poslednjim podacima objavljenim 10. juna u Zrenjaninu je jedna osoba zaražena. 

Tri osobe nalaze se u samoizolaciji, prema poslednjem izveštaju do 24. juna u Zrenjaninu.  

Apelujemo na ljude da nose maske u zatvorenim prostorima, kao i u javnom prevozu, što je obavezno. Neophodno je i dalje socijalno distanciranje.   

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga