Poslednja etapa 60. međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju” startovala iz Zrenjanina

Podeli:

Zrenjanin je danas bio domaćin učesnicima jubilarne, 60. međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju”, koji su na poslednju etapu krenuli sa Trga slobode, tačno u 13 časova. Nakon vožnje kroz gradske ulice, 150 biciklista iz 30 zemalja krenulo je ka cilju trke, Novom Sadu, vozeći kroz naselja Stajićevo, Perlez, Titel, Vilovo, Šajkaš, Đurđevo i Žabalj. 
 
Pre nego što je označio start u Zrenjaninu, učesnike trke pozdravio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, poželeo im dobrodošlicu i uspeh u trci. Zahvalio se Biciklističkom savezu Srbije i organizatorima trke što su uvrstili naš grad među domaćine, kao još jednu potvrdu dobre saradnje Grada Zrenjanina s nacionalnim sportskim savezima i mogućnosti da naš grad organizuje značajne sportske događaje. 
 
 

– Zrenjanin je uvek bio grad sporta, sada i kao “Evropski grad sporta” za 2021. godinu i to jasno pokazuje da grad ulaže u sportsku infrastrukturu i klubove, a jedno od priznanja je i što danas imamo priliku da budemo domaćini veoma zanimljive i značajne “Biciklističke trke kroz Srbiju”. Trudićemo se da i u narednom periodu ulažemo u sport, organizujemo ovakve i slične događaje i da nas u tome prepoznaju svi nacionalni sportski savezi – poručio je Santovac.
 
Njemu je simbolično uručena i žuta majica, koju je Gradu Zrenjaninu, u ime učesnika, potpisao i poklonio vodeći takmičar u generalnom plasmanu, Slovak Martin Haring, član ekipe “Dukla” iz Banske Bistrice.
 
 

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović rekao je da će današnja trka, zbog ravničarskog terena, biti izuzetno brza i interesantna i zahvalio se Gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu i pruženoj pomoći u organizaciji trke. 
 
Na ovogodišnjoj “Trci kroz Srbiju”, najpoznatijoj i najprestižnijoj biciklističkoj trci na ovim prostorima, vožene su ukupno tri etape, a ukupna dužina staze iznosi 450 kilometara. Drugu godinu zaredom trka je startovala u Republici Srpskoj, iz Istočnog Sarajeva, a domaćini su bili još Zlatibor, Mionica, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad.
 
 
 
Trka kroz Srbiju je uvrštena u zvaničan kalendar Međunarodne biciklističke Federacije, koja je propisala najoštrije mere zaštite od koronavirusa. Te mere zaštite, prema rečima direktora Trke kroz Srbiju Vladimira Kuvalje i sportskog direktora Saše Gajičića podignute su na još viši nivo tokom samog takmičenja na našoj najznačajnijoj trci.
 
Zainteresovanost ekipa za učešće bila je velika, a pored ekipa i vozača iz Holandije, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Italije, Francuske i čitavog regiona, na našim drumovima se posle dugo vremena pojavila i jedna ekipa iz Španije – tim Kaha Rural.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga