Položeni venci borcima palim u ratovima devedesetih

Podeli:

Služenjem pomena, polaganjem venaca na spomen-obeležja, svečanom akademijom u Kulturnom centru Zrenjanina i dodelom priznanja učenicima generacije u protekloj školskoj godini, danas se obeležava Vidovdan, praznik koji u našem narodu simbolizuje slobodu, otpor tuđinu, negovanje patriotizma, viteštva i herojstva. Vidovdan je i dan sećanja na sve one koji su, tokom viševekovne istorije, položili živote za slobodu srpskog naroda i svoje zemlje.

Tradicionalno, na ovaj dan, vence na spomen-obeležje pripadnicima vojske, policije i dobrovoljaca, stradalih u ratnim sukobima 1991-1999. godine, položili su predstavnici Grada Zrenjanina, Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Policijske uprave Zrenjanin, Veterana posebnih jedinica policije, Saveza udruženja boraca narodnooslobodičkog rata, Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zrenjanina i članovi porodica poginulih. U delegaciji Grada Zrenjanina bili su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević i pomoćnik predsednika Skupštine grada Oliver Mitrović.

Uz pomen sveštenika Srpske pravoslavne crkve – hrama Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu, venci su danas položeni na spomenik na kom su uklesana 53 imena naših sugrađana, pripadnika vojske, policije ili dobrovoljaca, kojima je odata dužna počast.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga