Policijski čas će kraće trajati

Podeli:

Odluka lekara i tok bolesti utiču na to kada će se građani vratiti u normalan život, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Postavljate mi pitanje kao da to zavisi od mene, to zavisi od bolesti i odluke lekara“, rekao je predsednik na pitanje kada će se građani Srbije vratiti u stanje pre epidemije.

I dodaje da razume nestrpljenje, ali ono nam nije saveznik.

„Ljudi nisu imali ni prilike da vide kako kriza izgleda“, objašnjava predsednik.

„Niko od nas nije sadista, niko nije želeo da muči ljudi, samo smo žeželi da sačuvamo zemlju i naše ljude“, kaže predsednik navodeći da su brojevi dobri.

Kako dodaje – sa merama su se saglasili lekari. Kaže da je sa premijerkom Anom Brnabić i dr Predragom Konom večeras razgovarao i sutra se izlazi sa predlogom koji su epidemiolozi tražili.

„Rekao sam da ćemo slušati struku, a ne politiku. Izaći ćemo sa predlogom da sutra, u četvrtak, u 18 časova kreće zabrana kretanja, traje do subote u 5 ujutru“.

Dodaje i da nema zabrane za penzionere, i oni mogu u petak dva puta napolje, dok će u u subotu i nedelju policijski čas počinjati kao radnim danima u 18 časova i trajaće do narednog dana u 5 ujutru.

Dodatno pravilo je zabrana okupljanja preko 5 ljudi.

Prema njegovim rečima kada su preduzete akcije i kada je uvedeno vanredno stanje mnogi su tu odluku kritikovali.

„Bilo je neophodno da bude vanredno stanje. Postavlja se demokratsko pitanje – da li je to trebalo da se uvede u Narodnoj skupštini ili ovako kako smo mi uradili“, kaže predsednik i dodaje:

„Kada Narodna skupština nije u mogućnosti da se sastane odluku donose predsednik države, predsednik skupštine i predsednik Vlade“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga