Pokrajinski sekretar Sakalaš u radnoj poseti Domu učenika “Angelina Kojić – Gina“

Podeli:

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević posetili su juče Dom učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina” u Zrenjaninu i tom prilikom uverili se na koji način su utrošena sredstva koja je Pokrajinska vlada opredelila 2020. godine za sanaciju krova objekta. Poseti je prisustvovao i direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine Janoš Puškaš. 

U razgovoru sa domaćinima, gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, načelnicom Školske uprave za Banat Snežanom Oluški Vlačić i direktorom doma Dobricom Brdarićem, pokrajinski sekretar Sakalaš izrazio je zadovoljstvo zbog izgleda i načina funkcionisanja Doma učenika, kao i zbog brojnih aktivnosti koje se u njemu realizuju. Pokrajinska vlada je odobrila približno 6 miliona dinara za sanaciju krova objekta, čime je umnogome poboljšala uslove za rad i boravak učenika, ali i omogućila dodatno opremanje prostora u potkrovlju i proširenje sadržaja u domu. 

Gradonačelnik Salapura ukazao je na dobru saradnju lokalne samouprave sa pokrajinskim sekretarijatom i zajedničko finansijsko učešće u brojnim projektima, a posebno na saradnju Grada Zrenjanina i Doma učenika “Angelina Kojić – Gina”. Istakao je da je potpuno opravdano razgovarati o proširenju njegovih kapaciteta i gradnji dodatnih sadržaja, jer je dom van školske godine konkurentan smeštajni objekat, naročito za potrebe sportista i sportskih kampova. Kroz sport, s obzirom na lokaciju u centru Zrenjanina i blizinu najznačajnijih gradskih sportskih objekata, dom učenika će se najbolje održavati i razvijati, naveo je gradonačelnik. U tom svetlu, razgovaralo se i o smeštaju učesnika 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV), čiji će Zrenjanin biti domaćin.   

Direktor Brdarić upoznao je sekretara Sakalaša sa realizovanim projektima i planiranim investicijama u narednom periodu, istakavši da za smeštaj u domu svake godine vlada veliko interesovanje, te da se razmišlja o mogućnostima za njegovo proširenje. Obilazak svih segmenata objekta završen je u potkrovlju, gde je, nakon sanacije krova, osmišljen i opremljen novi prostor, namenjen slobodnim aktivnostima učenika i gledanju televizije.    

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga