Pokrajinska vlada izdvojila 34,4 miliona dinara za završetak nove zgrade Osnovne i srednje škole “9. maj”

Podeli:

Pokrajinska vlada je, odlukom sa jučerašnje sednice, izdvojila 34,4 miliona dinara za završetak nove zgrade Osnovne i srednje škole “9. maj” u Zrenjaninu, značajne investicije u oblasti obrazovanja za AP Vojvodinu i Grad Zrenjanin. Ovim se stiču uslovi za konačan završetak objekta koji se, po fazama, gradi od 2015. godine.

Tada su, na mestu starih pomoćnih prostorija u dvorištu škole, počeli radovi na novoj školskoj zgradi, površine od oko 700 kvadratnih metara. Na jednospratnom objektu su, u međuvremenu, završeni svi grubi građevinski radovi i ugrađena stolarija, tako da preostaju zanatski radovi na fasadi i unutrašnjem opremanju.

Novi prostor za boravak dece i rad sa učenicima sa smetnjama u razvoju biće potpuno prilagođen evropskim standardima, a pre svega specifičnim potrebama korisnika, kojih je u školi oko 220. Glavna zgrada, u kojoj se sada organizuje najveći deo nastave, na uglu ulica Narodne omladine i Jovana Popovića, neuslovna je, i podignuta je još 1907. godine, kao srednjoškolski železnički internat “Engel”.

Osnovna i srednja škola “9. maj” jedina je na teritoriji srednjeg Banata koja kroz svoju delatnost vrši obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju. Osnovana je 1966. godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga