Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ – dostupna 24h

Podeli:

„U onim najtežim trenucima, važno je da niste sami i da na jednom mestu možete obaviti sve što je potrebno. Upravo zbog toga, Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ dostupna je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji“ , istakao je v.d direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, Nemanja Milinković, dip.ing.građevinarstva.

Sve informacije mogu se dobiti putem telefona 023/561-473 i 023/525-737 a po isteku radnog vremena, aktivan je dežuran telefon 066/866-03-00

Dežurne ekipe Pogrebne službe po prijemu poziva izlaze na lice mesta i u tim bolnim i potresnim trenucima za građane, pružaju svu potrebnu pomoć i uslugu. Na adresi Pogrebne službe, Svetosavka 25, nalazi se i prodavnica sa kompletnim asortimanom i građani na jednom mestu mogu obaviti sve aktivnosti vezane za organizaciju čina sahrane.

Odlukom o upravljanju grobljima, sahranjivanju i vršenju pogrebnih delatnosti ( „Sl.list grada Zrenjanina“ br. 18/19) čl.2., propisano je da komunalnu  delatnost upravljanja grobljima i sahranjivanja, kao delatnost od opšteg interesa, obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. Preduzeće obavlja poslove uređivanja i održavanja grobalja kao i druge pogrebne delatnosti. Usluge sahranjivanja i održavanja grobalja obavljamo na sedam  grobalja u Zrenjaninu  i na  tri groblja u naseljenom mestu Melenci,  a uslugu sahranjivanja vršimo u naseljenim mestima: Elemir, Lukićevo, Klek,  Aradac, Ečka i  Lazarevo. U ostalim naseljenim mestima uslugu sahranjivanja vršimo po angažovanju od strane Mesne zajednice ili srodnika preminulog lica.

Usluge održavanja grobnog mesta

Tokom redovne kontrole grobalja, primećeno je da su pojedina  grobna mesta  zapuštena, neuređena, iako  ista imaju korisnike koji su u skladu sa citiranom Odlukom  dužni da ih održavaju i da se o njima staraju.

Kako u svom radu nastojimo da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo našim korisnicima, onim  korisnicima koji nisu  u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta (zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga) kao i onim korisnicima koji  žele da im grobno mesto bude održavano  profesionalno i na najbolji mogući način uređeno, JKP „Čistoća i zelenilo“ nudi  uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou.

Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama.

Tako, cena uređenja grobnog mesta bez ploče, na godišnjem nivou iznosi 4.693,37 dinara (uređenje obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje istog, pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu), a cena uređenja grobnog mesta sa  pločom,  na godišnjem nivou iznosi 3.097,62 dinara (uređenje obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega).

 Informacije koje se odnose na  uslugu uređenja grobnog mesta, zainteresovani građani mogu dobiti u Prodavnici pogrebne opreme radnim danima od  7 –  21 čas, subotom od 7.30-20.30 časova i nedeljom od 8-16 časova, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova. Takođe, na istim mestima mogu dobiti i informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom  i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem, uz mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata.

Zahtevi za prevod prava korišćenja na grobnim mestima

Isto tako, u kancelariji Pogrebne službe  građani mogu podneti zahteve za prevod prava korišćenja na  grobnim  mestima,  izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave, izvršiti obnovu ugovora o korišćenju grobnih mesta, prijaviti promenu adrese korisnika grobnih mesta,  neposredno predati žalbe, molbe i reklamacije vezane za pogrebne usluge, kao i predati molbe za izvođenje kamenorezačkih radova.

Reklamacije, žalbe i molbe

Reklamacije, žalbe i molbe mogu se  uložiti i putem e-mail adrese: reklamacije@jkpciz.co.rs, na telefon 023/523-640, preko besplatne info linije 0800/000-023, kao i dolaskom u sedište preduzeća u Beogradsku ulicu br.17, a odgovor na iste građani će dobiti u roku od 8 dana, odnosno najkasnije u roku od  15 dana, u slučaju  potrebe za produženjem  opredeljenog roka, u skladu sa važećim  propisima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga