Počinje priкljučenje objeкata na novu vodovodnu mrežu u naselju Ruža Šulman

Podeli:

Izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman obavestio je JКP „Vodovod i kanalizacija“ da u sredu 2. marta počinju radovi na neposrednom priključenju objekata u naselju Ruže Šulman na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Zbog planiranih radova, u periodu od 8 do 14 časova, doći će do prekida vodosnabdevanja u pomenutom naselju.

Priključenje objekata vršiće se u više faza kako bi prekidi vodosnabdevanja, koji su u ovom slučaju neophodni, bili što kraći, a građani će o terminima istih biti na vreme obavešteni.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman odvijaju se u okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, za koju je projektnu dokumentaciju pripremilo JКP „Vodovod i kanalizacija, a sredstva za njihovu realizaciju u visini od 60,7 miliona dinara obezbedili su Grad Zrenjanin i AP Vojvodina.

Na osnovu informacija dostavljenih od strane izvođača radova, radovi koji obuhvataju zamenu kompletne vodovodne mreže u dužini od oko 2,5 km, izgradnju novih šahtova kako bi se izmestili vodomeri van objekata, izgradnju novih priključaka za sve objekte, rekonstrukciju postojećih šahtova na zelenim površinama i izgradnju hidranata, koji su započeli 3. decembra i koji su planirani da traju 100 dana, bliže se kraju.

Građevinski radovi su gotovo u potpunosti završeni. Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine, postavljeno je i izgrađeno 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima i izmešteni su vodomeri, svi šahtovi na zelenim površinama su završeni, a izgrađeno je i 10 podzemnih hidranata čime se povećava bezbednost objekata i povećava broj mesta za ispiranje vodovodne mreže. Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga