Počelo drugo polugodište- Primetan povećan broj zaraženih

Podeli:

Nakon tri nedelje zimskog raspusta učenici osnovnih škola ponovo su u školskim klupama. Iako je bilo pitanje da li će , zbog pogoršane epidemiološke situacije, raspust biti produžen, na poslednjoj sednici kriznog štaba odlučeno je da drugo polugodište počne kako je i planirano, 17.januara. Srednjoškolci su takođe danas ponovo u klupama, nakon 7 dana online nastave.

U OŠ „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu pojačane su dezinfekcione mere, a tokom trajanja nastave učenici i nastavno osoblje nose zaštitne maske.

– Imamo nekoliko zaraženih đaka i oni pohađaju nastavu online. Kod nas se ovaj vid nastave odvija uživo, odnosno, tokom časa, učenik se uključuje i uživo prati predavanja. Moram da kažem da zaista vodimo računa i pridržavamo se svih propisanih mera. Pojačali smo dezinfekciju prostora, tako da se sada i tokom velikog odmora vrši čišćenje i dezinfekcija učionica- rekla je direktorka pomenute škole, Biljana Manić.

Nastava za srednje škole u Srbiji je počela 10.januara. Nakon nedelju dana online nastave, srednjoškolci sada pohađaju kombinovani model. Direktor Zrenjaninske gimnazije, Milan Radaković, ističe da je primetan povećan broj obolelih đaka i nastavnika, ali da postoje modeli nastave za učenike koji su odsutni.

– Pratimo situaciju i u skladu sa istom planiramo dalje aktivnosti. Poštovanje propisanih epidemioloških mera je obavezno. Prostorije se redovno dezinfikuju i provetravaju, učenici i nastavnici tokom boravka u školi nose zaštitne maske. U zavisnosti od situacije, organizovaćemo i pripremu za informatičko odeljenje. Ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, pripreme će biti u zgradi Gimnazije, ukoliko se pogorša, prilagodićemo pripreme online programu- rekao je direktor Zrenjaninske gimnazije.

Iako među učenicima i zaposlenima ima zaraženih, direktori škola ističu da je obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mera. Podsetimo, na poslednjoj sednici republičkog kriznog štaba doneta je odluka da se period izolacije smanji sa 14 na sedam dana što će učenicima omogućiti da lakše nadoknade propušteno gradivo.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga