Počeli radovi u Kulturnom centru Zrenjanina – uz podršku Pokrajine, postavlja se najsavremenija scenska rasveta, ozvučenje i video oprema

Podeli:

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku su radovi na postavci najsavremenije scenske rasvete, ozvučenja i video opreme. Sredstva za navedenu opremu, u iznosu od preko 32 miliona dinara, dobijena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nakon Srpskog narodnog pozorišta i „Madlenijanuma“, Kulturni centar Zrenjanina je treća ustanova kulture u Srbiji u kojoj će biti instalirana oprema najsavremenijih performansi. Nabavkom ove opreme, biće omogućena realizacija šireg spektra aktivnosti i bolje produkcijske mogućnosti za sva dešavanja u velikoj sali, kao i savremen, interaktivan pristup promociji događaja. Dosadašnji produkcijski zahtevniji događaji kao što su koncerti filharmonije, horski festivali i slični događaji dobiće na kvalitetu audio-vizuelnog predstavljanja, a filmske projekcije će dobiti tzv. „kružni zvuk“, čime će biti kompletirano opremanje sale za bioskopske projekcije, započeto 2017. nabavkom bioskopskog platna i nastavljeno 2019. kupovinom najsavremenijeg laserskog projektora.

Unapređenjem tehničko-tehnoloških kapaciteta, stvaraju se preduslovi za dalji razvoj programa Kulturnog centra Zrenjanina, ali i drugih aktivnosti kao što su kongresni i konferencijski turizam. Predviđeno je da se sistem pusti u probni rad 2. oktobra 2022. godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga