Počela vakcinacija nepokretnih lica u kućnim uslovima, dve mobilne medicinske ekipe u gradu i naseljenim mestima

Podeli:

Danas je počela vakcinacija protiv virusa Kovid-19 nepokretnih lica sa teritorije Grada Zrenjanina, prijavljenih putem portala e-Uprava ili pozivom na kol-centar Grada Zrenjanina. Prilikom prijavljivanja, takva lica su naznačila da nisu u mogućnosti da dođu do nekog od punktova za imunizaciju, te je Dom zdravlja Zrenjanin, u saradnji s Gradskom upravom, organizovao kućne posete i o tome obavestio pacijente koji su iskazali interesovanje za vakcinisanje. 
 
 
 
Na terenu su trenutno dve mobilne ekipe, sa po jednim lekarom i tehničarem, koji sprovode istu proceduru kao na punktovima za imunizaciju – pacijent se pregleda, daje saglasnost za primanje vakcine i potom se vakciniše. Na spisku za vakcinaciju je trenutno 98 osoba, jedna medicinska ekipa obilazi grad, druga naseljena mesta, a vozila za tu namenu, kao i vozače, ustupila je Gradska uprava. 
 
Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na bolničkom lečenju u ustanovama Srednjobanatskog okruga je 42, a u kućnoj izolaciji je 815 obolelih osoba pozitivnih na Kovid-19, što čini ukupno 867 aktivna slučaja zaraze. Od toga je 590 aktivnih slučajeva na teritoriji Zrenjanina.
 
 
 
Od 8. januara 2021. godine, kada su u Zrenjanin dopremljene prve doze vakcine, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, ukupno primio 9717 doza vakcine, proizvođača “Fajzer” i “Sinofarm”. Do sada je vakcinisano je 8819 osoba u dobi starijoj od 75 godina života, kao i lica starijih od 65 godina, koja imaju hroničnih bolesti. Vakcinisano je 471 zdravstvenih radnika i 111 osoba zaposlenih u socijalnim ustanovama, kao i njihovih korisnika. 
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga