Počela izgradnja pogona južnokorejske kompanije “Eseks“

Podeli:

Najveća privredna investicija u Zrenjaninu i jedna od najznačajnijih trenutno u Srbiji, izgradnja proizvodnih pogona južnokorejske kompanije “Eseks”, počela je da se realizuje u industrijskoj zoni “Jugoistok”. Odmah po potpisivanju ugovora o investiranju i simboličnog polaganja kamena temeljca, otvoreno je gradilište i zemljani radovi su u punom jeku, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama prethodnih dana.

Obimne građevinske radove na izgradnji proizvodne hale površine 15.000 kvadratnih metara, na prostoru od 7 hektara, izvodi renomirano beogradsko preduzeće “Energogrup”, koje potpisuje i projekat izgradnje. Kao rok za završetak radova naznačen je septembar ove godine.

Podsećamo, ugovor o investiranju, vredan 30 miliona evra, potpisali su 14. marta gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i čelnici kompanija “Superior Eseks” i “Eseks Evropa” Brajan Kim i Frederik Vajsar

U proizvodnom kompleksu za proizvodnju i obradu emajlirane bakarne žice biće zaposleno 160 radnika, a sama kompanija “Eseks” vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga