Pobednik republičkog takmičenja u Eko kvizu O.Š „Jovan Dučić“ Klek

Podeli:

U saradnji  Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“, ove godine  održao se peti po redu Eko kviz pod nazivom „Prljavo ili čisto-nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda.

Cilj ovog edukativnog i zabavnog kviza bio je podizanje nivoa svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta koja pripadaju gradu, o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika. Posebno je važno što takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i veće interesovanje za ekologiju.

Ove godine učešće je uzela 21 škola iz Zrenjanina i naseljenih mesta, a nakon kfalifikacija, polufinala i finala dobili smo pobednika i  predstavnika za republičko takmičenje, a to je OŠ „Jovan Dučić“ Klek.

Republičko takmičenje u Eko kvizu pod nazivom “ Prljavo ili čisto – nije isto“ održano je u Vršcu.

Takmičile su se sledeće škole: OŠ “ Žarko Zrenjanin“ iz Izbišta ( Vršac), OŠ “ Jovan Dučić“ Klek, OŠ “ Pavle Savić“ Beograd i OŠ „Momčilo Nastasijević“ Gornji Milanovac.

Ovogodišnji pobednik je OŠ „Jovan Dučić“ Klek, tako da će domaćin republičkog takmičenja iduće godine biti grad Zrenjanin i JKP“ Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. 

Sigurni smo da na ovaj način, putem edukacije dece činimo dobro delo za naš grad i životnu sredinu – poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga