Pljačka crkve Svetog Ilije u Česteregu!

Podeli:

Čestereg, 6. maj 2024. – „Da nekome ništa nije sveto ni bitno kad i kako će to da bude pokazuje i sledeći snimak pljačke crkve Svetog Ilije u Česteregu gde se jasno vidi kako P.A. (inicijali.aut) ulazi u hram, obilazi oltar gde ništa nema, vraća se do mesta gde vernici ostavljaju novac, otvara tašnu, ubacuje pare u nju, napušta crkvu, poziva saučesnika koji je sve vreme čeka i odlaze dalje.

Tog dana ispred crkve kao i svake godine bilo je organizovano takmičenje dece u tucanju jajima, najlepšem uskršnjem jajetu kao i trka u nošenju jajeta u kašiki. Okupilo se jako puno vernika i dece i bio je prelep događaj za naše selo. Vrata crkve su kao i svakog dana bila otvorena za sve i ljudi tu ostavljaju prilog pogotovo jer skupljamo pare za izradu ikona za ikonostast“ kaže nam jerej Mladen, starešina crkve.

„Međutim nisu računali na to da je celo selo pa i sama crkva pokriveno video nadzorom i da je ceo događaj snimljen. Iako smo u početku imali problema oko postavljanja celog monitoringa i snimanja sa pojedincima, po ko zna koji put se ispostavilo da je to i te kako bitno i važno kako za selo tako i više, a pogotovo i velika pomoć policiji jer je počinilac ovog strašnog dela otkriven za svega par minuta“ kaže nam Branislav Eskić, potpredsenik Mesne zajednice Čestereg.

„Dotični dvojac je pre toga isto to uradio i u Banatskom Dvoru u crkvi, a pre toga ko zna šta još. Bog neka im oprosti njihove grehe. . . .“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga