Ples za treće doba u našem gradu

Podeli:

Za najstarije sugrađane sinoć je u našem gradu u Gerontološkom centru, organizovan čas plesa pod nazivom Ples za treće doba. Profesionalni plesači iz Plesnog kluba Vračar iz Beograda podučavali su najstarije sugrađane pod pokroviteljstvom kompanije Wiener Staditische osiguranja u okviru projekta „Ples za treće doba“.

Cilj projekta je da unapredi kvalitet života najstarijih građana naše zemlje i obogati njihovu svakodnevnicu, tako što će im omogućiti da nauče nešto novo, kao i da se dobro zabave.Na ovaj način kompanija Wiener Städtische osiguranje, koja već 15 godina uspešno posluje u Srbiji, želi da nastavi dobru praksu društveno odgovornog poslovanja i pomogne najugroženijim članovima našeg društva.

„Naišli smo na izuzetnu saradnju sa rukovodstvom Gerontološkog centra u Zrenjaninu i drago nam je što je Zrenjanin prvi u Srbiji, u kojem Wiener Städtische osiguranje, u saradnji sa Plesnim klubom „Vračar“ sprovodi ovaj projekat. Cilj naše kompanije je da uvek pomaže zajednicu u kojoj posluje, da osim osiguranja, što je osnova naše delatnosti, pokažemo i onu drugu, humaniju stranu i tako pomognemo najugroženijim članovima našeg društva. Već mesec dana ovde se održavaju časovi plesa, Zrenjanici uživaju u nečem novom i interesantnom, što je uostalom i bio naš cilj od samog starta“, izjavio je Miloš Cicmil, korporativni PR menadžer Wiener Städtische osiguranja.

„Ples nije samo razonoda i igra, on je veoma značajan, naročito za polaznike u ovom starosnom dobu. Njegovo pozitivno dejstvo na zdravlje ljudi je i naučno dokazano. Trudili smo se da Zrenjanincima prenesemo osnove plesa, da ih naučimo nekim novim igrama i podsetimo na neke korake koje su možda zaboravili. Na ovaj način želimo da ih razonodimo, zabavimo i da im pokažemo da kao najstariji i najzaslužniji članovi našeg društva, zaslužuju posebnu pažnju“, istakao je Nikola Mandić iz Plesnog kluba „Vračar“.

Wiener Städtische osiguranje i Plesni klub „Vračar“ projekat „Ples za treće doba“ pokrenuli su ove godina, a cilj je da pored Zrenjanina, projekat časova plesa za starije i odrasle osobe obuhvati što više gradova u Srbiji.

Foto: Pixabay

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga