PISMO JOVANE BRAKOČEVIĆ KOJE MORATE PROČITATI: Šetao se neki deda (73) ulicom u Zrenjaninu… (FOTO)

Podeli:

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević napisala je na Instagramu pismo koje morate pročitati.

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević, koja igra za italijanski klub Gorgonzola iz Novare, oglasila se opet na društvenim mrežama povodom korona virusa i poslala još moćniju poruku.

„Šetao se neki deda ulicom u Zrenjaninu. Zaustavila ga policija i tražila ličnu kartu. Deda, 73 godine! Uniformisano lice kaže da ne sme da bude napolju i šeta na šta mu je deda odgovorio: „Mužlja ima manje od 5.000 stanovnika“, rasprava se nastavlja jer jedan radi svoj posao, a drugi misli da je u pravu.

Ovo je ispričala mojoj mami žena koja radi u trafici ispred koje se rasprava desila. Razumem ili se bar trudim da razumem starije ljude. Šta će njima bilo ko govoriti ili braniti? Pa imaju još samo toliko od života i da li treba da ostanu zatvoreni danima, nedeljama? Da treba, moraju.

Zbog sebe samih, a i zbog nas. Ali onda šta je ostalima? Ako smo mi ostali nedisciplinovani i produžavamo svojom sebičnošću ovu agoniju da smo „zavoreni“ po kućama kada ćemo moći da izađemo? Kada ćemo uspeti da izađemo iz ove teške situacije u koju smo upali zbog virusa. Virusa koji možemo da iskorenimo. Uskraćujemo sebi dane napolju time što sad kada je potrebno ne poštujemo karantin. 

I što je još teže uskraćujemo našoj deci mogućnost da trče i da se igraju napolju. I što je najteže uskraćujemo poslednje dane, nedelje našim bakama i dekama. Samo svojom nedisciplinom! Toliko o poštovanju odraslih i starijih. Toliko o poštovanju samih sebe! 

Svi smo bili deca i svi smo detinjstvo proveli najvećoj meri po parkovima i ulicama. I svi bi trebali da ostarimo i da imamo mogućnost da prošetamo, kupimo novine, odigramo partiju šaha, odemo do groblja, porazgovaramo sa voljenom osobom koju smo izgubili… 

Sloga Srbina spasava. Složno u kuće za bolje sutra. Svi zdravi! I da to sutra što pre dođe!

Foto: Fejsbuk/jovana.brakocevic.9

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga