Pioniri i pionirke OK ”Proleter” Zrenjanin vratili se puni utisaka iz Slovenije

Podeli:

Pioniri i pionirke iz OK Proleter su u periodu od 12.-14.aprila učestvovali na prijateljskom turniru u odbojci. Mesto odigravanja turnira bilo je u Mislinji, neposrednoj blizini Slovenj Gradeca u Sloveniji.Posle puta od 12 sati i više stigli su u Mislinju gde su ih ljubazni domaćini dočekali.

Odmah su odradili prvi trening, potom otišli na večeru i u smeštaj. Sutradan su dečaci i devojčice odigrali po tri utakmice. Dečaci su igrali sa kadetima iz OK Maribor, OK Fužinar i OK Korvolley iz Mislinje, a devojčice sa vršnjakinjama iz OK Braslov, OK Slovenj Gradeca i domaćina OK Mislinja.

Devojčice su u sve tri utakmice pobedile. Na turniru rezultat nije bio primaran, već da deca vide kako se igra odbojka kod suseda, u kakvoj smo formi pred dva državna prvenstva, s obzirom da nam 17.maja predstoji prvenstvo za pionire, a krajem maja državno i za pretpionire, a u međuuvremenu nam predstoji i majski turnir u Beogradu.

Deca su se vratila puna pozitivnih utisaka počev od dočeka od strane domaćina, smeštaja, druženja, organizacije turnira i prirode, rekli su treneri Darko Jančić i Zoran Pavlović. Nadamo se da će nam naši ljubazni domaćini uzvratiti posetu već na jesen.

Na putu za Sloveniju stigla nam je i lepa vest, da je pored Nikole Funduka i Pavla Stankova, na kontrolne pripreme za mušku pionirsku reprezentaciju pozvan i Kosta Tančić. Nikola i Pavle su do sada pozivani više puta, a Kosti je ovo prvi put. Nikola i Kosta igraju na poziciji primača, a Pavle dizača. Kontrolne pripreme će se održati u periodu od 20.4-24.4. u Beogradu.

Mi i dalje nastavljamo sa treninzima i pripremama za majski turnir i državna prvenstva, istakli su Jančić i Pavlović.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga