Pijani vozači isključeni iz saobraćaja i sankcionisani

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga jedna sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 62.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 30 učesnika u saobraćaju i izdato je 190 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 19 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.


RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga