Pevačka grupa „Vreteno“ održala svoj prvi koncert u Banatskom Karađorđevu

Podeli:

U prostorijama MZ „Banatsko Karađorđevo“ pevačka grupa „Vreteno“ održala svoj prvi koncert. Pre godinu dana, ova grupa počela je sa svojim radom u sadašnjem sastavu. Grupu sačinjavaju članice KUD-a Aleksandrovo iz Aleksandrova i KUD-a Ilija Preradović iz Banatskog Karađorđeva. Pre no što je grupa „Vreteno“ formirana, devojke su vežbale odvojeno, u svojim KUD-ovima, da bi se potom ujedinile na inicijativu rukovodioca grupe, Igora Popova, koji je prepoznao talenat i kvalitet koji one poseduju.

Pored talenta, ovih 12 devojaka ujedinjuje i velika ljubav prema tradicionalnim pesmama Srba, što za današnje vreme predstavlja retkost koju treba negovati, čuvati i podržavati. Takođe, ove se devojke druže i međusobno pomažu i van pevačkih proba, te na taj način povezuju ova dva sela svojom pesmom i ljubavlju prema tradiciji. Grupa je proteklih godinu dana vredno radila i vežbala, a imala je i nekoliko zapaženih nastupa, uglavnom u okvirima folklornih manifestacija i koncerata.

Ovaj nastup predstavlja prvi celovečernji pevački koncert koji grupa organizuje, te im je iz tog razloga ovaj prvenac izuzetno značajan i svečan. Kako bi svečanost bila još lepša, sa njima su bili i njima dragi gosti iz ženskog crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo“ iz Zrenjanina sa kojima imaju lepu saradnju, kao i ženska pevačka grupa Akademskog društva za negovanje muzike Gusle iz Kikinde, koja je svojim dugogodišnjim kvalitetnim radom zauzela značajno mesto na polju tradicionalnog pevanja u Srbiji. Svi prisutni gosti i posetioci ovog koncerta imali su samo reci hvale za ove mlade umetnike i njihovo muzičko stvaralaštvo. Naredni koncert ozbiljnijeg karaktera zakazan je za kraj juna u Velikoj sali Doma kulture u Banatskom Karađorđevu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga