Pečena Fušan Džoulang piletina se pojavljuje na promotivnom događaju “Gostoljubivi Šandung, dobri Šandung 2023” u Pekingu

Podeli:

Ujutro 10. novembra, u Izložbenoj sali u Pekingu je održana ceremonija otvaranja promotivnog događaja „Gostoljubivi Šandung, dobri Šandung 2023”. Više od 500 gostiju iz svih sfera života i blizu 200 izveštača kineskih i stranih medija okupilo se u glavnom gradu Kine da bi saznali o lepoti „gostoljubivog Šandunga“ i iskusili dobrotu „dobrog Šandunga“.

Fušan je „rodni grad šandunške kuhinje“. Fušan rezanci i pečena piletina uspešno su se prijavili za uvrštavanje na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Pečena Fušan Džoulang piletina pojavila se i na ovoj promotivnoj manifestaciji u Pekingu, kao jedan od četiri najbolja proizvoda iz grada Jentaja.

Pokazala je jedinstveni šarm šandunške Fušan kuhinje domaćim i stranim gostima i prijateljima na nacionalnim izložbama uz promotivne aktivnosti i zlatni natpis Fušan kao „rodnog grada kuhinje provincije Šandung“.

Pečena Fušan Džoulang piletina izložena na ovoj izložbi je posebna poslastica koju je gospodin Džou Juming nasledio kao porodično umeće i u kombinaciji sa ukusom hrane severne Kine unapredio tehnološki proces i formulu začina za ovo jedinstveno jelo.

Nagrade „Dobar ukus Šandunga“, „Poznata đakonija Šandunga“. i druge su sledile i time odale priznanje ovom sada već čuvenom jelu.

Poslednjih godina, pečena Fušan Džoulang piletina se proširila i na inostrana tržišta i bila je predstavljena u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Italiji i drugim zemljama 2019. godine, a osvojila je i „Nagradu za najbolji kvalitet“ i „Svetskog ambasadora za promociju kineske hrane“ na Drugom svetskom sajmu kineske hrane u Moskvi, postavši izvanredan predstavnik visokokvalitetnih proizvoda Šandunga i kineske kuhinje.

(Autor: Čen Juning)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga