Pavlina Radanović pevala za Orahovac

Podeli:

U Kulturnom centru Zrenjanina organizovan je dobrotvorni koncert Pavline Radovanović, pod nazivom “Orahovcu od srca iz Petrovgrada”.
Prepuna velika sala Kulturnog centra uživala je u autentičnom zvuku svojstvenom narodu iz ovih krajeva. Pored Pavline publici se predstavila pesmom i njena sestra, a program je upotpunilo i kulturno umetničko društvo „Pionir“. Koncertu su prisustvovali članovi lokalne samouprave i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a publici su se obratili Budimir Jovanović, u ime organizatora, kao i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Koncert je organizovalo Udruženje „Petrovgrad“, Organizacija „Svetosavlje“, Udruženje članova i prijatelja Matice srpske i Srpski državotvorni pokret „Svetozar Miletić”. 
Po želji devojčice Pavline Radovanović, prikupljena sredstava su namenjena za oslikavanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice, u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji.
Ova crkva izgrađena je 1859. godine na temeljima starije bogomolje o kojoj postoji pisani trag još iz 15. veka. Dvanaestogodišnja Pavlina je odlučila da dobrotvornim koncertima doprinese očuvanju ovog, za nju i njene sugrađane iz enklave, izuzetno značajnog objekta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga