Otvorene prijave za Dečiju pijacu u Plankiću – parkiću

Podeli:

Sekcija za žensko preduzetništvo pri Uniji poslodavaca Zrenjanina, organizuje petu po redu  “Dečiju pijacu”. Ovoga puta, “Dečija pijaca” biće održana u sklopu manifestacije “Zabavalište u Plankiću – parkiću”, u subotu 13. avgusta u Plankovoj bašti.

“Osim što predstavlja  naš omiljeni projekat, Dečija pijaca brzo je osvojila Zrenjanince svih uzrasta. Ova manifestacija ima za cilj da razvije preduzetnički duh kod dece kroz druženje i zabavu” – popručuju iz iz sekcije za žensko preduzetništvo. Deca na Dečijoj pijaci mogu da prodaju polovnu garderobu, udžbenike, knjige i igračke, predmete koje sami naprave i slično.

Učesnici Dečije pijace u Plankovoj bašti, prilikom registracije u obavezi su da doniraju minimalno jedan plastični čep, u cilju podrške kampanji „Čep za hendikep“ . 

Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Prijave su obavezne i omogućene putem Google forme na linku.

“Posetioci, od najstarijih do najmlađih, saglasni su da je “Dečija pijaca” jedan od najlepših kadrova iz Zrenjanina. Dečiji osmesi, dobro raspoloženje, šarene tezge i muzika, razlozi su zbog kojih težimo da ovakve događaje organizujemo nekoliko puta godišnje” – dodaju organizatorke.

Sve informacije o održavanju pijaca možete dobiti na fejsbuk stranicama Unija poslodavaca Srednjeg Banata i Dečija pijaca Zrenjanin.  Osim Dečije pijace, u sklopu manifestacije “Zabavalište u Plankiću – parkiću” održaće se niz sadržaja za najmlađe.  Kompletan program biće objavljen u narednom periodu.

Zašto posetiti Dečiju pijacu?

Dečija pijaca je, prvenstveno, prilika da mališani razvijaju nove veštine, radne navike i vrednosti. Pozitivne efekte ovog događaja ne osećaju samo učesnici, već posetioci manifestacije. Nabrojaćemo samo nekoliko razloga zbog kojih Vas očekujemo porodično u “Plankiću – parkiću”:

  • Ponuda je raznovrsna, a cene simbolične –Dečija pijaca je odlična prilika da opremite svoje školarce za početak nove školske godine. Na tezgicama se, pored igračaka i dečijih rukotvorina, mogu pronaći polovni udžbenici, knjige, nova i polovna odeća i obuća, školski pribor, sportska oprema… Sve ovo možete kupiti na Dečijoj pijaci po nekoliko puta manjoj ceni nego u prodavnicama.
  • Mališani prevazilaze prepreke u socijalizaciji – pored toga što će Vaša deca provesti nekoliko sati dalje od ekrana, na Dečijoj pijaci upoznaće mališane iz drugih škola i naselja.
  • Reuse, reduce, recycle, relove – ekološki karakter Dečije pijace ogleda se u ponovnom korišnjenju stvari koje prodavcima više ne služe ili ne odgovaraju, a koje su i dalje u upotrebnom stanju.
  • Briga o najugroženijima – osim svesti o ekologiji, podstičemo najmlađe da brinu o najugroženijima. Na Dečijoj pijaci u Plankovoj bašti sakupljaćemo plastične čepove  u sklopu kampanjie“Čep za hendikep“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga