Otvoren poziv za pomoć izbeglicama i interno raseljenim

Podeli:

Odsek za nacionalne manjine, izbeglice i migracije Gradske uprave Zrenjanin uputila je Javni poziv za dodelu pomoći u ogrevu izbeglicama i interno raseljenim licima na teritoriji tog grada, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Javni poziv je otvoren do 17. septembra, a pravo na pomoć mogu da ostvare lica koja imaju izbeglički status, koja imaju primanja manja od 50 odsto od prosečne plate u Srbiji za mesec jun, da je domaćinstvo jedno roditeljsko sa decom do 18 godina ili decom do 26 godine na školovanju.

Pravo na pomoć imaju i tročlana ili višečlana domaćinstva sa decom do 18 godina, porodice sa trudnicom ili decom do pet godina starosti, domaćinstva invalidskih penzionera, domaćinstva sa teško obolelim članom domaćinstva, višegeneracijska domaćinstva.

Pomoć mogu da dobiju domaćinstva starijih lica, jednočlana domaćinstva sa licem starijim od 60 godina, porodice u kojima je došlo do nasilja u porodici.

Podnosioci zahteva moraju da prilože fotokopiju ličnog dokumenta, potvrdu o mesečnim primanjima, izveštaj lekara, a jednoroditeljska domaćinstva dokaz o samostalnom vršenju roditeljskog prava, porodice sa porodičnim nasiljem potvrdu suda ili Centra za socijalni rad.

Kako se navodi, prijave za javni poziv se podnose Uslužnom centru gradske uprave.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga