Otkrivamo dve nove akcije policije na koje treba da obratite pažnju!

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.
Policija foto Dragan Prvulović (2)
U ovim saobraćajnim nezgodama, tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 207.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohol, zbog neustupanja prvenstva prolaza i zbog nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju, izdato je 79 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe napominjemo da će pripadnici Odeljenja saobraćajne policije u periodu od 14. marta do 20. marta 2016. godine sprovesti akciju usmerenu na otkrivanje prekršaja nekorišćenja pojaseva za vreme vožnje, na način na koji je predvideo proizvođač vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga