Osuđen ugostitelj koji je nameravao da otvori kafić-splav

Podeli:

Ugostitelj koji je nameravao da otvori kafić – splav na jezeru u centru Zrenjanina, Nikola Novaković, okrivljen je za protivpravno zauzimanje zemljišta i za krivično delo samovlašća.

Kako piše „List Zrenjanin“ Novaković je proglašen krivim zato što je tokom prva tri meseca prošle godine njegov splav bio na jezeru bez pravnog osnova, kao i zbog toga što je pri montiranju tog objekta zauzeo tuđe zemljište.

Osnovi sud u Zrenjaninu osudio je Novakovića na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, a u obavezi je i da plati 5.000 dinara za sudske troškove.

Građani Zrenjanina negodovali su zbog namere vlasnika da postavi splav na tom jezeru, organizovali su danonoćne proteste, a usledile su međusobne tužbe.

U februaru 2017. godine izvršnom presudom Apelacionog suda, investitoru je dato pravo da postavi splav, a građani su bili obavezni da mu nadoknade troškove.

Zrenjaninska policija uhapsila je, a zatim i pustila, Novakovića početkom prošle godine zbog sumnji da je od jula do oktobra 2017. i u januaru 2018. bez dozvola zauzeo deo parcele u Zrenjaninu kod Begejske petlje, koja je vlasništvo Republike Srbije i korisnika JVP „Vode Vojvodine“.

Izvor:Beta

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga