Osnivači Pokreta ujedinjenih fantoma primljeni kod gradonačelnika zbog štrajka glađu

Podeli:

Aktivisti i osnivači Pokreta ujedinjenih fantoma – Milan Pernat i Miljan Čičić, petog dana štrajka glađu zbog problema pijaće vode u Zrenjaninu, odazvali su se pozivu gradonačelnika Čedomira Janjića i razgovarali sa njim na tu temu.

Pernat i Čičić su rekli da su dobili odgovor koji su, kako su naveli, unapred znali, a to je da će voda za piće iz novog postrojenja biti puštena u toku juna.

Oni su rekli da nije reč o političkom pitanju, već da je to problem svih građana Zrenjanina i dodali da su se u prethodnom periodu plasirale različite informacije o tome kada će Zrenjaninci imati zdravu pijaću vodu. Takođe o daljim postupcima i odlukama će obavestiti javnost.

„Od 1975. godine bezuspešno se rešava problem vode za piće, od 2004 zabranjena je voda za piće i možda je tad imalo smisla da se dođe do cisterni i da se to radi na takav način. Možda je i tad taj štrajk glađu trebao da inicira neko rešenje, ali to se tad nije desilo. Ne vidim razlog zašto ova dvojica mojih sugrađana štrajkuju na ovakav način, pogotovo što sam im objasnio dokle smo stigli sa realizacijom ovog postrojenja našeg i da će u junu biti pušten u rad“, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

On je rekao da je Čičiću i Pernatu odgovarao i na pitanja koja nemaju veze sa njihovim zahtevima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga