Osam saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda. Od toga 2 sa nastradalim licima i 6 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 836.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – 2 (dve), nedržanja propisanog odstojanja – 1 (jedna), neprilagođene brzine kretanja – 2 (dve), neprilagođene brzine pod dejstvom alkohola – 1 (jedna), neustupanja prvenstva prolaza – 1 (jedna) i zbog neustupanja prvenstva prolaza pod dejstvom alkohola – 1 (jedna)

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 49 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 1 vozač zbog ostalih isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 4 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila , od toga 2 zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga