Online promocija iz Lisabona: Zrenjanin i zvanično Evropski grad sporta 2021. godine

Podeli:

Zrenjanin je danas u Lisabonu promovisan u Evropski grad sporta 2021. godine, a svečanost je, uz prisustvo čelnika Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe) i svih gradova nosilaca te titule, zbog poznate epidemiološke situacije, održana onlajn. Zrenjanin je, ujedno, postao i prvi grad iz Republike Srbije koji je zaslužio takvo priznanje. 

 
 
 
 
Evropskoj prestonici sporta Lisabonu pripala je čast da primi zastavu i srebrnu plaketu od strane predsednika ACES Europe Đan Frančeska Lupatelija i bude domaćin ceremonije tokom koje su promovisani regioni, gradovi i lokalne sredine i u ostalim kategorijama. Kako su na svom sajtu naveli organizatori, zbog pandemije je otkazana gala svečanost u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu i doneta je odluka da se promocija održi u glavnom gradu Portugala, koji je poneo prestižnu titulu i postao “Evropska prestonica sporta 2021”.
 
 
 
 
U ime Grada Zrenjanina, u ceremoniju se uključio gradonačelnik Simo Salapura, koji je bio i šef tima za kandidaturu našeg grada. Obrativši se svim učesnicima, Salapura se zahvalio na ukazanom poverenju i dobijenom priznanju, istakavši da se Zrenjanin priprema da u potpunosti opravda zvanje Evropskog grada sporta i doprinese afirmaciji evropskog sportskog pokreta, okupljenog oko asocijacije ACES Europe. Uputio je čestitke predstavnicima svih gradova okupljenih oko titule.
– Velika nam je čast što smo deo evropskih prestonica i gradova sportske federacije. Moje kolege i ja radujemo se ostvarenju rezultata koji će poboljšati sportske uslove u našem gradu na svim nivoima. Nadam se da ćemo se lično videti sledeće godine i razmeniti iskustva o bavljenju sportom u ovim KOVID okolnostima. Želim vam sve najbolje i dobro zdravlje, veliki sportski pozdrav iz Srbije i grada Zrenjanina – poručio je gradonačelnik Simo Salapura tokom današnje ceremoniji u Lisabonu. 
 
 
 
Zrenjanin se našao u izabranom društvu desetak evropskih gradova koji su zaslužili titulu Grad sporta, koja se dodeljuje u kategoriji naselja od 25.000 do 500.000 stanovnika. Podsećamo, Evropski grad sporta Zrenjanin je postao zahvaljujući bogatoj sportskoj tradiciji, visokim sportskim dometima, sportskoj masovnosti i organizovanosti, organizaciji velikih takmičenja i značajnim ugaganjima u sport i sportsku infrastrukturu. Istaknuto je da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane ASEC Europe i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga