Oko 220 mališana ponovo u zrenjaninskim vrtićima, uz odgovarajuće mere zaštite

Podeli:

Normalizacija života i rada nakon ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji podrazumeva i ponovno otvaranje dečjih vrtića, tako da su jutros mališane primili i svi vrtići u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. Po rečima zamenice direktora te ustanove Tatjane Lojović, u vrtićima danas boravi oko 220 dece, što iznosi oko 10 odsto od ukupnog broja dece koji su pohađali vrtiće u redovnim uslovima. Shodno tome, u objektima nema gužvi, a uslov da bi mogli da ostave svoju decu bio je da oba roditelja imaju potvrdu o radnoj obavezi u svojim preduzećima, kao i da deca imaju lekarsko uverenje da su zdrava.

Zrenjaninski vrtići spremno su dočekali nastavak rada, nakon skoro dva meseca, i vaspitno-obrazovni rad odvija se bez problema. Kako je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije istakao direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović, svi vrtići su pripremljeni za rad u skladu s propisanim merama zaštite od infekcije izazavane koronavirusom, izvršena je dezinfekcija prostora, nabavljene zaštitne maske i rukavice za sve zaposlene, postavljene su dezobarijere i obezbeđeni beskontaktni toplomeri za merenje temperature svima koji ulaze u vrtiće. 

Vaspitači i pomoćno osoblje u vrtićima opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, a u svim vrtićima gde je to moguće, s obzirom na povoljne vremenske uslove, deca veći deo dana provode na otvorenom prostoru, što je i preporuka epidemiologa.  

U toku je i upis dece u zrenjaninske vrtiće za narednu školsku godinu, koji je počeo 4. maja i traje do 29. maja. Upis se ove godine obavlja isključivo elektronskim putem, preko portala eUprava Republike Srbije, a uputstvo i način prijavljivanja mogu se videti na sledećem linku:

https://euprava.gov.rs/spisak-evrtic 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga