Odustao od poljoprivrede, pa je rešio da pokloni traktor i mašine nekome ko želi da obrađuje zemlju, a nema čime

Podeli:

Mašine bi mogao da proda, ali on želi da učini dobro delo.

Trgovac Živojin Popić iz Kule želi da pokloni traktor i priključne mašine nekom ko hoće da obrađuje zemlju, a nema čime.

Kako prenose“Novosti“, Živojin je do 2000. godine radio i u trgovini i na njivi od 7,5 jutara, koju je nasledio od pokojnog oca, ali od tada, kako kaže, više nije mogao da „sedi na dve stolice“.

– Zemlju sam dao u zakup, a mašine su ostale da čame u šupi. Žao mi je da to gledam, kad znam da bi nekom dobro došle. Iako nisu dugo korišćene, u ispravnom su stanju. U svakom slučaju naći ću i platiti majstora da pregleda svu mehanizaciju i eventualno otkloni neki kvar pre nego što je poklonim – ističe Popić.

Živojin je voljan da pokloni traktor „ferguson IMT 333“, plug, drljaču, setvospremač, tanjiraču, špartač i branu.

– Ta mehanizacija bi bila od koristi nekom domaćinstvu koje poseduje manje imanje u pasivnim krajevima. U Vojvodini su „fergusone“ uveliko zamenili veliki traktori. Mogao bih traktor i priključne mašine da prodam za 2.000-3.000 evra, ali se od toga ne bih obogatio, a ovako ću učiniti dobro delo – naglašava Popić.

On je radio u prodavnici tekstila „Jateks“ iz Đakovice, koja je zatvorena 1999. godine, posle čega je sam nastavio da vodi radnju, dokazujući, kako napominje, da svako preduzeće može da opstane ako se domaćinski posluje i ne krade.

Popić je veliki patriota. U njegovoj radnji „Pop tekstil“, u kojoj zapošljava pet radnica, prodaje se isključivo srpska roba.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Foto: arhiva

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga