Održano takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša za decu i mlade u Mužlji

Podeli:

U subotu, 21. oktobra u Mužlji je održano Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša za decu i mlade. Cilj manifestacije je da se učesnici upoznaju sa ukusima našeg kraja, ali i da se roditelji podstaknu da češće kuvaju zajedno sa decom i tako im prenesu osnovna znanja o namirnicama i o načinu pripreme jela. Ovaj zanimljiv događaj održan je u dvorištu Kluba penzionera.

Učestvovalo je 9 ekipa, koje su se nadmetale u kuvanju najboljeg pilećeg paprikaša. Došla su deca sa roditeljima i članovima porodice, ali i predstavnici odeljenja lokalne osnovne škole sa nastavnicima.

Tinde Sabo došla je sa sinom Oliverom i njegovim celim odeljenjem, kako bi kuvali pileći paprikaš na tradicionalni način.

„Hoćemo da nauče pre svega da se druže i da nauče kako je bilo ranije, kako se kuvalo, kako su naši preci to radili. Deca su uvek ispred televizora ili koriste telefon, treba da izađu da ostave internet i da vide kako je slatko u društvu kad sami skuvaju“, rekla je Sabo.

Kad je video da će realizovati ova manifestacija, Nebojša Milojević, iz sela Bogosavac kod Šapca, odmah je predložio porodici da dođu u Mužlju i prvi put učestvuju u kulinarskom takmičenju, što su jednoglasno svi
članovi sa oduševljenjem prihvatili.

„S obzirom da smo iz Šapca, jedina nam je bila nedoumica da li možemo da učestvujemo. Mislili smo da samo sa teritorije Grada Zrenjanina mogu da učestvuju ljudi, ali su svi dobrodošli. Utisci su super, prijatno sam iznenađen“, rekao je Milojević, čija trinaestogodišnja ćerka prvi put učestvovala na takmičenju ovakvog tipa.

Organizatori su zadovoljni realizacijom manifestacije i kažu da su svi učesnici pobednici, pogotovo što su svašta korisno danas naučili.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga