Održan koncert pijaniste Nikole Kašaša

Podeli:

U okviru muzičkog programa Kulturnog centra u Narodnom muzeju održan je koncert zrenjaninskog pijaniste Nikole Kašaša. Na programu su bila dela Rahmanjinova, Šoštakoviča, Tomasa de Hartmana inspirisana prikupljenom muzikom od strane Georgija Gurdžijeva kao i Kašašove autorske kompozicije.

  • Koncert je organizovao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Kratka biografija pijaniste


Nikola Kašaš (1994) je pijanista iz Zrenjanina. Kao solista za klavirom nastupa aktivno od 2014. godine. Bio je polaznik radionice Izvođačka praksa “Nova muzika”, održanoj pod umetničkim vođstvom renomirane pijaniskinje savremenog klasičnog zvuka Branke Parlić.

Prvi solistički nastup održao je u rodnom gradu u Savremenoj galeriji, nakon čega se sugrađanima predstavio još i u Kulturnom centru, kao i u Narodnom muzeju. Učesnik je festivala u zemlji i regionu kao što su “Piano city” i “Dunavska sonata” (Novi Sad), Krov fest (Banja Luka, Republika Srpska). Svoj prvi nastup u Beogradu održao je u kafe galeriji „Polet“ a iste godine bio je svrstan u program Noći muzeja galerije ŠTAB.

Učesnik je projekta iz oblasti kreativnog preduzetništva “ Inclusive art”, prekogranične saradnje Rumunije i Srbije i voditelj prve umetničke intervencije realizovane u Zrenjaninu, juna 2018. godine. Pored interpretatorskog, Kašaš deluje i na polju autorskog rada pišući komade za klavir nadahnute melanholičnim prizvukom i minimalističkom formom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga