Održan aktiv banatskih redovnih i specijalnih osnovnih škola

Podeli:

U Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin održan je aktiv 145 banatskih osnovnih redovnih i specijalnih škola. Aktivom su predsedavali pomoćnik ministra prosvete dr Milan Pašić i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić.

Glavne teme današnjeg sastanka direktora banatskih osnovnih škola bile su aktuelnosti, problemi i novine koje se tiču obrazovno-vaspitnog sistema.

– Nastavna godina je krenula po tri modela i cilj je bio da danas ovde razjasnimo sve dileme sa kojima se naši direktori susreću. Takođe ovo je bila prilika i da ih upoznamo sa konkursima i novinama Ministarstva prosvete. U oviru ovog, sedmog sastanka, govorili smo i o tomesečju i sistemima ocenjivanja đaka- rekao je dr Milan Pašić.

Škole sa područja Vojvodine su u najmanjem broju prelazile na online i kombinovane modele nastave, rečeno je na današnjem sastanku. Nekoliko puta je istaknuto da je od krucijalne važnosti poštovanje propisanih mera zaštite protiv korona virusa. Načelnica Školske uprave za Banat, Snežana Oluški Vlačić, navela je da su ovakvi radni sastanci od izuzetnog značaja, jer se razmenjuju iskustva i razjašnjavaju mnoge nedoumice koje se tiču postupanja tokom nastave u okolnostima globalne pandemije.

– U odnosu na to (epidemiološku situaciju) Ministarstvo je menjalo strategije. Mi smo samo u dva ili tri navrata imali situacije gde su učenici pohađali online nastavu, odnosno gde su se delili u grupe. S obzirom na novo uputstvo Ministartva prosvete, škole se dele u grupe kada dođe do oboljevanja. Među zaposlenima imamo obolelih, ali za sada to nije ništa alarmantno- istakla je Oluški Vlačić na današnjem radnom sastanku.

Škole iz 19 lokalnih samouprava sa područja Banata nisu radile u drugom režimu, osim u režimu zelene zone.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga