Održan 24. Sajam zapošljavanja – prijavilo se 42 poslodavaca, a traženi su radnici različitih profila za 449 radnih mesta

Podeli:

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala za zapošljavanje Zrenjanin, u hali sportova “Zvonimir Zvonko Vujin” održan je danas 24. Sajam zapošljavanja.
Sajam je obišao i član Gradskog veća Vojislav Arsenov koji je, nakon razgovora sa Goranom Tomovićem, načelnikom Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju NZS Zrenjanin, izrazio zadovoljstvo što je ove godine radna mesta ponudilo 42 kompanije, što je više u odnosu na prethodne godine.

Aleksandra Štrbac iz NSZ – Zrenjanin kazala je da su traženi radnici različitih profila, od I do VII stepena stručne spreme, za 449 radnih mesta: krojači, šivači, zavarivači, prodavci, agenti prodaje, komercijalisti, magacioneri, pakeri, vozači, operateri u proizvodnji, referenti, CNC operateri, konobari, kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, službenici obezbeđenja, mašinski inženjeri, inženjeri elektrotehnike, prevodioci za nemački jezik, ekonomisti, inženjeri zaštite bilja, agronomi.

Među poslodavcima su Mlekoprodukt, Kompanija Linglong, Šivnoz, Eseks, Remondis, Geze, Kolpa, Gomeks, BB Trejd, Drekslmajer i drugi.
Navela je i da zbog epidemioloških uslova 2020. godine sajmovi nisu održavani, a Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je, na republičkom nivou, prvi Virtuelni sajam zapošljavanja 2021. godine koji je pokazao dobre rezultate.

Štrbac je kazala i da je na prethodno realizovanim sajmovima (23 sajma održana u Zrenjaninu) traženo 5.754 radnika, a da se zaposlilo 4.581 lice sa evidencije nezaposlenih.

Sajmovi se održavaju od 2005. godine. Po tradiciji, sajmovi su do 2020.godine održavani u proleće, kako u filijali Zrenjanin tako i u ispostavama.
Kada je reč o broju lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin, navela je da je na području Srednjobanatskog okruga na kraju aprila 2022. godine bilo 11.381 lice, od toga, u najvećoj opštini, u Zrenjaninu je 5.628 lica.

Na kraju aprila, u odnosu na početak godine, došlo je do smanjenja broja lica na evidenciji filijale za zapošljavanje Zrenjanin – za oko 250 lica u okrugu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga