Odražana sportska manifestacija „Mali hrabriša“ u Banatskom Karađorđevu

Podeli:

„Mali Hrabriša“, sportsko rekreativni festival održao se 1. marta u Banatskom Karađorđevu. Domaćin festivala bio je Sportski savez opštine Žitište, Karate klub „Karađorđevo“ i „Yuko“, pod pokroviteljstvom opštine Žitište.
Preko 300 sportista, takmičara borilačih sportova, učestvovalo je u ovom nacionalnom projektu Asocijacije sport za sve Republike Srbije koji se održava peti put, a prvi put u Srednjobanatskom okrugu. Promoter festivala bila je Aleksandra Rapaić, svetski prvak u kik-boksu.
Festival je obuhvatio jako zanimljiv program gde se pre svega našla disciplina višeboj koja je bila za sve uzraste i koja se sastojala od poligona spretnosti, demonstracija tehnika slobodnim stilom i udaranja u samostojeću vreću.
Višeboj je namenjen svakom detetu bez obzira na staž treniranja i stepen obučenosti, sa slobodnom podrškom instruktora tokom nastupa.
Poseban akcenat je stavljen na decu sa posebnim potrebama, jer sport treba da je dostupan svima.
Na kraju manifestacije svim učesnicima su uručeni pehari, medalje i nagrade. Svi su bili pobednici, a priznanja je deci uručila Aleksandra Rapaić sa željom da se bave sportom i da nikad neodustaju od svojih snova…
Pehar je uručen i Karate klubu Karađorđevo, a posebno „Hrabrišino srce“ uručeno je predsesniku Opštine Žitište Mitru Vučureviću, pokrajinskoj poslanici Svetlani Maji Babić, generalnom sekretaru sportskog Saveza Opštije Žitište Smiljki Jaksić, načelnici Srednjobanatskog okruga Snežani Vučurevic, karate treneru Danku Đokiću i svetskoj kikbokserki Aleksandri Rapaić.
Zastavu za narednu manifestaciju „Mali hrabriša“ preuzela je predstavnica Arheološkog nalazišta Viminacijum. Konferansije događaja i predsednik sportsko rekreativne asocijacije, gospodin Branislav Bane Dmitrović ocenio je ovaj skup sa visokom ocenom i pohvalio organizaciju i domaćine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga