Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici potvrdili odluke Gradskog veća

Podeli:

Sednica Skupštine grada, šesta u ovom sazivu, održana je danas u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predsedavao je Čedomir Janjić, a utvrđeni dnevni red imao je 16 tačaka i tokom sednice nije pretrpeo izmene ili dopune.  Odbornici Skupštine grada potvrdili su odluke Gradskog veća sa prethodne sednice tog tela. Kao najznačajnija tačka, tada je ocenjeno prihvatanje Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu. Tim programom, u ovom trenutku je fizičkim i pravnim licima Grad ponudio mogućnost kupovine 46 parcela, namenjenih gradnji porodičnih i višeporodičnih stambenih objekata, kao i poslovnih kompleksa i lokacija namenjenih sadržajima u oblasti sporta i rekreacije. Današnjom odlukom otvara se mogućnost raspisivanja novog konkursa za otuđenje građevinskog zemljišta, a moguće je da će u toku godine doći i do proširenja ponude gradskog građevinskog zemljišta. 

 
 
 
 
Većinom glasova, odbornici su usvojili i predloge Odluke o izradi Izmene i dopune Plana generalne regulacije “Dolja” u Zrenjaninu, Odluke o dopuni Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća “Gradska stambena agencija” Zrenjanina, Odluke o izmenama i dopunama Odluke o parkiranju vozila i Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata na površinama javne i druge namene na teritoriji grada Zrenjanina, sve u domenu urbanističko-komunalne delatnosti. 
 
Komentarišući ove odluke, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da, njihovim usvajanjem, Grad Zrenjanin i Gradska uprava žele i da izađu u susret investitorima i da se suoče s nekim prisutnim problemima.
– Moramo da donosimo odluke u skladu s vremenom i zahtevima, ušli smo u izmenu plana regulacije “Dolje”, koja ne obuhvata samo tu mesnu zajednicu, već i “Zeleno polje” i kroz plan smo definisali potrebe i želje, ali i uvideli određene propuste. Usvajanjem Programa otuđenja gradskog građevinskog zemljišta ispunjavamo obavezu Gradske uprave da tu proceduru obavi do 30. marta i na osnovu uvida u raspoložive parcele ponudili smo ih brojnim zainteresovanim investitorima. Veća su i sredstva u budžetu za infrastrukturno opremanje tih lokacija – objasnio je Santovac. 
 
 
 
Skupština grada usvojila je i Odluku o izmeni Odluke o osnivanju Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina, kao i Odluku o pristupanju grada Zrenjanina u članstvo Udruženja “Tri plus” iz Čačka, kojom se proširuje broj mera populacione politike i obim podrške porodicama sa decom, čime se dodatno osnažuju i podstiču roditelji na rađanje trećeg i narednog reda rođenja deteta, što predstavlja težnju porodica i Grada, doprinosi prirodnom priraštaju i menjanju demografske slike grada Zrenjanina.
 
U poslednjem delu današnje sednice usvojeni su Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina za 2020. godinu i planovi rada Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina Komunalne milicije grada Zrenjanina za ovu godinu. Skupština je dala saglasnost i na izmene i dopune programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća i zelenilo”.  
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga