Ona je objasnila da je će u projekat biti uključena i Kancelarija za informacione tehnologije, a najavila je i da će građani moći da da se prijave da prime vakcinu i putem telefona od četvrtka.

– Ljudi će moći da se izjasne da li hoće da se vakcinišu i kojom vakcinom. To ćemo sve imati u sistemu – rekla je Branabić.

Ona je objasnila i da će tu biti zabležene želje građana kojom vakcinom žele da budu imunizovani, a biće ponuđen i odgovor da „nije važno koje cepivo je u pitnju“.

Ona je napomenula i da će vakcina biti dovoljno za sve koji budu želeli da se vakcinišu, jer Srbija ima dogovore za osam miliona vakcina kojima može biti vakcinisamo četiri miliona građana, a takođe je najavila i da stiže kineska vakcina.

– Relevantne institucije Kine odobrile su izvoz „Sinofarm“ vakcine za Srbiju. Stiže nam i 18.525 dodatnih „Fajzer“ vakcina, a očekujemo i 500.000 doza „Sputnjik V“ – rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra.

U februaru se, kaže, očekuje još dodatnih 1,3 do 1,5 miliona doza vakcina.

-I sve tako do maja, juna i nadam se da ćemo moći da završimo vakcinaciju. Ako to uspemo, bićemo jedna od prvih zemalja koja će to završtiti u Evropi – rekla je Brnabić.