Od danas zatvoreni pojedini granični prelazi između Srbije i BiH, Hrvatske i Severne Makedonije

Podeli:

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da je Srbija pokrenula operaciju zatvaranja određenog broja graničnih prelaza prema BiH i da je o tome obavestila bosanskohercegovačke agencije.
 
On je za sarajevski portal Klix rekao da će od danas, 12. marta u 7 sati biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena koji su u nadležnosti Terenskog ureda Severo-istok sa sedištem u Bijeljini, pogranični prelaz Zvornik i GP Bajina Bašta Skelani.
 
Zatvoreni će biti i granični prelazi Most i Mokronozi u nadležnosti Terenskog ureda Višegrad, dodao je Hofman.
 
Kako je rekao, za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija-Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.
 
Saobraćaj će se na tim graničnim prelazima odvijati normalno„, rekao je Hofman i istovremeno apelovao na građane BiH da ukoliko mogu odlože putovanja van zemlje kako ne bi imali komplikacije pri povratku jer se situacija u mnogim zemljama „menja iz sata u sat“.
 
Zatvoren i prelaz sa Severnom Makedonijom
 
Granični prelaz Prohor Pčinjski od danas u 7 sati biće zatvoren za putnike i putnička vozila, a u skladu sa dogovorom sa vladom Srbije, saopštilo je severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz Tabanovce – Preševo, prenosi MIA.
 
Zatvaraju se prelazi i sa Hrvatskom
 
Srbija je zatvorila neke granične prelaze s Hrvatskom. Prema dojavi PU osječko-baranjske, GP Batina od 7 časova ujutro zatvoren je za sav saobraćaj. Zatvoreni su granični prelaz Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo i rečni prelaz Apatin.
 
Vlada Srbije juče je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja virusa korona biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.
 
 
 
 
 
Autor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga