Od danas promene na određenim deonicama puteva, kazne stižu na kućnu adresu (FOTO)!

Podeli:

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je naplatnu stanicu kod Vrčina kako bi se uverio u funkcionisanje kontrole prosečne brzine na auto-putevima u Srbiji koja je od danas počela da se primenjuje.
Direktor Rebić je rekao da se radi o projektu Ministarstva unutrašnjih poslova i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koji omogućava efikasan način kontrole.
Već u prvim satima početka ove kontrole, na šest naplatnih stanica, kažnjeno je oko 70 vozača koji su prekoračili dozvoljenu prosečnu brzinu od 120 kilometara na sat.

„Od danas će na svim čeonim naplatnim stanicama policijski službenici zaustavljati vozače koji prekoračuju brzinu i kažnjavati ih na licu mesta“, izjavio je direktor Rebić.
Kako je objasnio, vozačima koji napuste auto-put ranije i izađu na bočne naplatne stanice, kazna će stizati na kućnu adresu.
Direktor Rebić je podsetio da će saobraćajna policija nastaviti sa merenjem brzine svim raspoloživim radarskim uređajima kao i vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima a sve u cilju smanjenja broja žrtava na srpskim putevima.
„Ovaj sistem je usmeren u cilju promene navika vozača i svi zajedno treba da sačuvamo ljudske živote. U predhodne dve godine na auto-putu A1 i A3 život je izgubilo 96 lica, a preko 2.000 putnika i vozača je povređeno“, naglasio je direktor Rebić.

Prema njegovim rečima, u susret velikom broju turista koji će proći kroz našu zemlju, zajedno sa JP „Putevi Srbije“, dogoverno je da se o ovoj novini obaveste ambasade zemalja čiji putnici najviše koriste naše autoputeve, kako bi na vreme bili informisani o merenju prosečne brzine i na taj način smanjili prekršaje koje čine stranci.

Direktor Rebić se zahvalio Kancelariji za informacione tehnologije Vlade Republike Srbije koja je obezbedila mogućnost da se novčana kazna za prekršaj koji je nastao usled prekoračenja prosečne brzine na auto-putu, plati na licu mesta na post terminalu, što je posebno značajno za strane državljane koji ne moraju da se isključe sa auto-puta i idu u menjačnicu ili banku da razmene novac. Takođe, direktor policije se zahvalio „Putevima Srbija“ na izuzetnoj saradnji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga