Očitavanje vodomera u naseljenim mestima

Podeli:

U maju mesecu prvo redovno očitavanje vodomera korisnika u individualnim objektima stanovanja sprovešće se u 11 naseljenih mesta, a do sada isto je završeno u Zrenjaninu i 5 naseljenih mesta. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima koji žive u objektima individualnog stanovanja očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.

Nakon zimskog perioda kada nije bilo očitavanja vodomera korisnika u individualnim objektima stanovanja, tokom kojeg su se korisnici zaduživali akontativno na osnovu prosečne potrošnje u prethodnom vremenskom periodu, 09. marta počelo je prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera i do sada je isto završeno u Zrenjaninu i 5 naseljenih mesta: Klek, Stajićevo, Banatski Despotovac, Botoš i Knićanin.

U ponedeljak 8. maja započeto je očitavanje vodomera u 10 naseljenih mesta: Lukićevo, Orlovat, Taraš, Elemir, Perlez, Tomaševac, Orlovat, Farkaždin, Belo Blato, Aradac i nastavljeno je u Melencima.

Očitavanje vodomera će se sprovoditi do 25. maja, a u naseljenim mestima gde ono ne bude završeno biće nastavljeno u junu mesecu nakon podele majskih računa za usluge preduzeća.

Svi korisnici kojima, u periodu od 08. do 25. maja, budu očitani vodomeri biće na majskim računima zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu. Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca prijaviti stanje svojih vodomera u periodu od 20. do 25. u 12 časova, na jedan od tri načina:

telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344
SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)
Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i mesto stanovanja i stanje vodomera.

Video priloge pogledajte na našem YouTube kanalu – Vodovod i kanalizacija Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga