Objavljen broj telefona pomoću kojeg se možete prijaviti za pomoć od 100 evra

Podeli:

Od danas svi punoletni građani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji, mogu i telefonom da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Broj telefona kontakt-centra je 0800/101-100.

Objavljen broj telefona pomoću kojeg se možete prijaviti za pomoć od 100 evra
 

U kontakt-centru ćete imati priliku da čujete automatski nasnimljen glas, kome ćete moći da ostavite svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će se unositi putem telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster, navedeno je na Instagram nalogu ministra finansija Siniše Malog.

Prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja, a za manje od 38 sati prijavilo se tri miliona građana.

Pomoć od 100 evra penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć dobijaju po automatizmu i bez prijavljivanja. Vlada Srbije će im tu pomoć danas uplatiti, a moći će već sutra novac da podignu.

U banci Poštanska štedionica, gde penziju preko milion korisnika, sve ekspoziture će sutra raditi produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova, kaže za RTS Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica.

Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, njih je oko 300.000, pomoć će biti isplaćena putem računa banke Poštanska štedionica i novac će im biti na računima sutra.

„Isporuke na kućnu adresu neće biti, pozivamo ovu kategoriju penzionera da posete neku od ekspozitura banke Poštanska štedionica i podignu novac“, naveo je Čortan.

Za penzionere koji nemaju otvorene račune u banci, biće otvoren namenski račun za isplatu ove pomoći koji će nakon podizanja novca biti zatvoren.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem banke Poštanska štedionica i ta isplata je predviđena za četvrtak 21. maj, dodao je Čortan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga