Novinarka Branka Jajić se uspešno oporavlja

Podeli:

Novinarka lista „Zrenjanin“ Branka Jajić koja je povređena 19. maja kada je na nju na festivalu u Zrenjaninu pala metalna kontrukcija bine, oporavlja se nakon operacije na Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, potvrđeno je UNS-u.
Kako je reko UNS-u dežurni lekar na odeljenju grudne hirurgije, koleginica Jajić je nakon operacije prebačena na intezivnu negu i stanje joj je stabilno.

„Branka Jajić je sada dobro, diše samostalno. Ima stezanja u grudima, što je prirodno nakon operacije“, rekli su u ovom odeljenju UNS-u i dodali da je još rano govoriti kada će biti prebačena na standardno odeljenje.

Podsetimo, Branka Jajić povređena je na Etno festivalu „Banatska priča“ u naselju Bagljaš u Zrenjaninu kada je metalna konstrukcija bine pala na nju dok je vodila program. Novinarka je nakon nesreće prebačena u Urgentni centar u Zrenjaninu, a kada su joj konstatovane teške povrede grudnog koša i pluća, transportovana je na Institut u Sremskoj Kamenici.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsili i su odredili meru zadržavanja vlasniku firme koja je postavljala konstrukciju, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo „teško delo protiv opšte sigurnosti“, saopštio je 21. maja MUP.

Izvor: Udruženje novinara Srbije

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga