Novi Pravilnik o tehničkom pregledu

Podeli:

Najkasnije za tri meseca na snagu bi trebalo da stupi Pravilnik o kontrolorima tehničkog pregleda, čime će sve jasno biti definisano.

-Nakon uvođenja Pravilnika, sistem pregleda će biti mnogo efikasniji, jer će kontrolori proći odgovarajuće obuke. Sve ono što su danas dileme šta i kako treba raditi, kada prođu obuku, kada pravilnik bude donesen, te dileme više nećemo imati. Biće jasno definisane procedure i procesi- rekao je Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja je naveo da je u toku realizacija projekta centralnog informacionog sistema u kome će se nalaziti svi podaci o vozilima i tehničkim pregledima i dodao da je druga faza najznačajnija jer će se tokom tog perioda kontrolori obučavati za rad na novom programu.

Pešić je istakao i da cenu tehničkog pregleda ne određuje Vlada nego tržište. Govoreći o cenama tehničkog pregleda vozila, podsetio je da su se one promenile naročito u poslednjih nekoliko meseci i naveo da zavise od broja stanica za obavljanje pregleda, vremena koje se provodi na liniji pregleda.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga