Nove mogućnosti prijave stanja vodomera

Podeli:

Kod onih korisnika koji nisu bili kod kuće prilikom obilaska čitača i gde nije bilo moguće izvršiti očitavanje vodomera, čitači su ostavljali pisanu poruku sa brojevima telefona na koje su korisnici mogli da prijave stanje svojih vodomera u prepodnevnim satima.

ocitavanjevodomeraProblem je postojao kod korisnika koji rade u prepodnevnim časovima i ne mogu biti prisutni ni u vreme dolaska čitača, niti prijaviti stanje vodomera u definisano vreme.Pošto je zbog velikog broja korisnika nemoguće uskladiti dolazak čitača prema vremenu kada su korisnici slobodni, našli smo način da izađemo u susret korisnicima koji žele da prijave stanje vodomera a to nisu mogli u prethodnom periodu jer je prijavljivanje bilo moguće samo u prepodnevnim časovima. Naravno, ovu uslugu mogu da koriste svi korisnici koji sami žele da prijave stanje vodomera.

Dva nova načina prijave stanja, koja korisnici mogu koristiti 24 časa, su slanje stanja vodomera putem SMS poruke i slanje stanja putem mejla. U oba slučaja poruka treba da sadrži sledeće podatke o korisniku: ime i prezime, ulica i broj, mesto i stanje vodomera. SMS poruke sa zahtevanim podacima korisnici mogu poslati na broj telefona namenjen isključivo za slanje sms poruka 064/ 811 60 99, a mejl sa zahtevanim podacima na mejl adresu Službe očitavanja vodomera sluzba.ocitavanja@vikzr.rs.
Putem spomenutog mejla korisnici se mogu i obratiti za sve informacije Službi očitavanja vodomera.

Pored novih načina prijave stanja vodomera, i dalje su u funkciji fiksni brojevi telefona na kojima građani svakog radnog dana od 07 do 13,30 časova mogu prijaviti stanja, a to su:

– 535-773 (broj telefona i za sve potrebne informacije u vezi očitavanja vodomera)

– 530-344

– 593-003

Važno je napomenuti i da stanje vodomera za tekući mesec treba prijaviti do 25-og u mesecu, navodi se u saopštenju JKP“Vodovod i kanalizacija“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga