Nova žarišta koronavirusa u Banatu

Podeli:

Pančevo i Kovin dva su nova, manja žarišta korona virusa  u Srbiji, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada se uključio u jutarnji program TV Prve.

– Da nema tih žarišta u pojedinim delovima Srbije, procenat u testovima bio bi manji. Dogodilo nam se u južnom Banatu, oko Pančeva i Kovina – rekao je predsednik Vučić.

Po podacima od juče, u Južnom Banatu ukupno je bilo zaraženo 130 osoba, od kojih najveći deo dolazi iz Pančeva.

Među osam bolnica koje su pretvorene u kovid-bolnice nalazi se i Opšta bolnica u Pančevu. Ona više ne prima druge pacijente, pa ni one koji su dolazili na terapiju dijalize.

– Cela bolnica u Pančevu je pretvorena u kovid bolnicu, da se slučajno ne bi mešali pacijenti, jer u Pančevu nema uslova za sprovođenje bezbednog odvajanja pacijenata jednih od drugih. Bolnica će se baviti samo korona pozitivnim, ima ih 130 sada, očekuje se da ih bude još više.

– Svi koji su gravitirali ka Pančevu biće raspoređeni u druge bolnice, koje su preuzele sve druge pacijente, pa i pacijente na dijalizi. To su bolnice iz Vojvodine koje nemaju korona pozitivne pacijente – rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– U prodavnicama nema gužvi, svi nose maske, strah me je kad čujem da smo postali „sedište korone“. Iz kuće ne izlazim, osim kad se ide u prodavnicu, u ono vreme namenjeno za penzionere – rekao je penzioner iz Pančeva za Telegraf.rs.

Sve je počelo u selu Glogonj, ali je tamo sve i stalo.

Kovin

Što se Kovina tiče, prvi slučaj obolelih od korona virusa zabeležen je 5. aprila, dok je u petak 10. aprila, po zvaničnim podacima, još jedna osoba obolela od COVID19.  Koliko je ukupno obolelih od korona virusa u ovim gradovima, saznaćemo danas tokom konferencije u 15 sati. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga