Nova ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede 

Podeli:

Ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u novoj Vladi Republike Srbije biće Jelena Tanasković. Detaljniji podaci nalaze se na u njenoj biografiji objavljenoj na sajtu Dunav osiguranja gde je u Nadzornom odboru.

Rođena je 1976. godine, stekla je zvanje diplomiranog ekonomiste – izvršno upravlјanje. Od 2002. do 2005. godine obavlјala je poslove finansijskog kontrolora u privrednom sektoru, a od 2005. radila je u bankarskom sektoru na poslovima faktoringa. Nakon obuka iz ove oblasti, 2010. godine imenovana je za generalnog direktora firme za poslove faktoringa unutar NLB grupe.

Na poslovima pomoćnika gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu u oblasti finansija bila je angažovana od 2015. do 2017. godine, kada prelazi na poziciju sekretara Sekretarijata za finansije Gradske uprave Grada Beograda.

Od juna 2018. godine obavlјa poslove državnog sekretara Ministarstva finansija i koordinira rad nekoliko sektora ali i Uprave za trezor, Uprave za javni dug i Poreske uprave.

U julu 2020. godine imenovana je za člana Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje“, a u novembru iste godine za državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije. Odlukom Skupštine Kompanije „Dunav osiguranje“ donetom 23. februara imenovana je za člana Nadzornog odbora te kuće. Udata je i majka dvoje dece, Maše i Luke.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga