NOVA MEDALJA ZA SRBIJU NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Laslo Šuranji nam donosi srebro iz Tokija!

Podeli:

Srpski strelac Laslo Šuranji osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini puška trostav 50 metara, u klasi SH1. Šuranji je tako došao do trećeg olimpijskog odličja u karijeri, a četvrtog za Srbiju na takmičenju u prestonici Japana.

Šuranji je u prvom stavu bio odličan i držao se na drugoj poziciji, ali je u drugom fantastično pucao i popeo se na čelo. Srpski takmičar je bio toliko konstantan da je u drugoj seriji pogađao svaki hitac više od 10 i u poslednji stav ušao kao lider.

Međutim, napravio je dva kiksa na početku prve serije trećeg, stojećeg stava i ekspresno izgubio vođstvo.

Srebro za Srbiju na Paraolimpijskim igrama! Naš sjajni parastrelac Laslo Šuranji je paraolimpijski vicešampion! Svaka čast na istrajnosti i srčanosti! Čestitke i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Idemo dalje!

Pauza je očigledno uticala na Lasla, ali i na ostale strelce, koji nisu mogli da uhvate ritam u poslednjem stavu.

Dešavali su se veliki preokreti, ali je Šuranji uspeo da se vrati u vrh i završi na drugoj poziciji sa ukupnim rezultatom 452,9, iza Alarjanija koji je „upucao“ zlato (453,6).

Bronzu je osvojio Joungđip Sim iz Južne Koreje.

Srpski strelac je tako kompletirao set olimpijskih medalja jer sada ima po jedno zlato, srebro i bronzu.

Ovo je druga medalja za strelce u Tokiju, pošto je prethodno Dragan Ristić došao do zlata u disciplini vazdušna puška 10 metara miks.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga