Nenad Čavić:“Osećam se dobro, uskoro ću biti otpušten iz bolnice“

Podeli:

Naš sugrađanin Nenad Čavić imao je tešku borbu sa koronavirusom i nakon osam dana na respiratoru u Kliničkom centru Vojvodine, sada može da kaže da je dobio bitku sa opakim virusom.

Koji su bili prvi simptomi koje si imao i kada si posumnjao da nešto nije u redu?

Nakon temperature koju sam imao dva dana, trećeg je usledio gubitak čula mirisa i ukusa i shvatio sam da moram nešto da preduzmem.

Bolovi su bili strašni, kao i kašalj koji nije prestajao. U kovid ambulanti urađen mi je brzi test koji je bio negativan, ali sam ja insistirao da mi se u bolnici uradi i PCR test koji je mnogo pouzdaniji i koji se ispostavio pozitivan na koronavirus.

Iz zrenjaninske bolnice odmah si prebačen  za Novi Sad, odnosno u Klinički centar Vojvodine?

Da, na moje insistiranje prebačen sam na Klinički centar gde su me momentalno stavili na respirator na kom sam bio osam dana. Kako mi je rečeno, pluća su mi bila u jako lošem stanju i to je bilo jedino rešenje. Verovatno da je i dijabetes koji imam ubrzao razvoj virusa.

Nenad Čavić u bolnici

Kako se sada osećaš i koliko si zadovoljan uslovima u Kliničkom centru Vojvodine?

Odlično se sada osećam, dišem samostalno i pluća su se prema rečima lekara lepo oporavila. Za nekoliko dana biću otpušten iz bolnice nakon čega me čeka dve nedelje samoizolacije. Sada sam negativan na koronavirus. Izrazio bih veliku zahvalnost doktorima i dao im još jedan aplauz više za sve što su uradili za mene.

Dizali su me i tešili kada sam mislio da sam gotov.

Apsolutno su posvećeni svom poslu, rade po nekoliko meseci bez i jednog slobodnog dana. Uslovi u bolnici su takođe odlični, nemam ni jednu zamerku.

Još bih samo poručio sugrađanima da se čuvaju, nose maske i poštuju distancu i da čim osete prve simptome poput gubitka čula mirisa i ukusa, da se odmah u kovid ambulantu, jer ovo je strašna pošast i što se ranije otkrije lakše se leči.

Čavić je u ovoj borbi imao veliku podršku svojih sugrađana, iako su se javile brojne dezinformacije o njegovom zdravstvenom stanju. 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga